Onze Alpaca’s

img_2115In 2010 hebben we de eerste alpaca’s aangeschaft. Als je een alpaca ziet word je er bijna gelijk verliefd op. Het is de nieuwsgierige en vriendelijke uitstraling die ze hebben

Het was niet de vraag of we ze gingen kopen maar hoeveel. Zo hebben we onze eerste drie alpaca’s gekocht. Een jaar later een hengst, want een eigen veulentje fokken leek ons heel leuk.

Als je gegrepen bent door het alpacavirus ga je je erin verdiepen en zo kwamen we bij een alpacashow. Wat waren  daar prachtige dieren.

Daar liepen de alpaca’s aan een halster  in de ring en werden beoordeeld door een keurmeester op wol kwaliteit. En dat waren prachtige alpaca’s met ontzettend mooie wol kwaliteit.

Toen hebben we de keus gemaakt, om ook goede fokmerries te kopen  en daarmee de kudde te verbeteren in wolkwaliteit. En we hebben ook een goede dekhengst gekocht, AH  Casimir die nog altijd prijswinnaars voortbrengt. Maar  voor alle duidelijkheid, onze dieren die niet voor een prijs in aanmerking komen zijn ons even dierbaar.

En in de loop van de afgelopen zes jaar hebben we veel bij geleerd en ervaring opgedaan  en  andere fokkers  bezocht om onze kennis te verbreden.

We weten dat we niet alle dieren kunnen houden, dus verkopen we ook dieren. Ons doel is om onze eigen kudde te verbeteren. De beste dieren zijn niet te koop want daar willen verder mee fokken. Wij vinden het mooi  om nu onze kennis over te dragen en te delen met toekomstige fokkers.

Een prachtig aspect van de  veulentjes is, als ze s ávonds  het zgn renkwartiertje hebben. Een lust om naar te kijken.

En elke dag is voor ons een plezier om met onze dieren bezig te zijn.

 

 

Jan & Jelly Dingemans